vineri, 1 august 2008

6. Decontare chirie

Starnit de plansul unui coleg ce a comentat postarea anterioara, m-am decis sa scriu cate ceva despre locuintele magistratilor. Nu ma leg de la cei cu 4-5 case, care exista, dar pe care ii trecem cu vederea (poate odata am sa fac o statistica a celor care au de la 2 locuinte in sus, prezumate a fi dobandite pe munca cinstita, desigur). Ma leg azi de cei ce stau in chirie.
Statul deconteaza magistratilor chiria. Asa ca e simplu sa inchei un contract fictiv sau unul cu o ruda, sau chiar cu un strain dar pentru o suma mai mare decat cea reala. Sau, inchei contractul pe suma reala, dupa care prezinti documentele la decontare la contabilitate, apoi te duci si declari la Finante incetarea contractului si astfel proprietarul nu mai plateste impozit si iti mai face o reducere la chirie.
Dar mai este o chestie care m-a impresionat: un magistrat are doua apartamente - unul proprietate si unul luat in rate. Pe al doilea il inchiriaza unui alt magistrat. Astfel ca cel de al doilea isi deconteaza chiria la instanta si o plateste primului, care isi achita astfel rata la banca. In felul asta, se ajunge ca statul sa ii plateasca primului un apartament luat in rate.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Întotdeauna exista imorali si impotriva acestora trebuie luate masuri. Cel mai frumos e atunci cand te trezesti intr-un oras nu stii pe nimeni, nu intereseaza pe nimeni unde o sa stai, mergi ca milogul la primarie si ti se da cu flit ca nu au locuinte de serviciu, mergi prin magazine, la frizerie si intrebi daca nu stiu pe cineva care sa aiba ceva de inchiriat. Dar esti judecator totusi si ai tras din greu sa ajungi aici. si ce daca. Daca ai noroc vei gasi ceva decent, daca nu asta e cine te-a pus sa te faci magistrat. Si asta e tot o realitate ca si cea prezentata de dumneavoastra in articol.

Anonim spunea...

Dar daca ambii magistrati au apartamente, dar in doua localitati diferite! Este vreo problema daca isi inchiriaza unul altuia si statul le plateste amandurora chiria? Niciunul nu are locuinta in localitatea in care lucreaza. La sfarsit, dupa achitarea ratelor. probabil vor ajunge la concluzia ca e util un schimb (pe dreptul de proprietate, nu pe folosinta). Sau poate vor prefera sa aiba un castig "cinstit" in continuare...