joi, 15 ianuarie 2009

9. Mai intai familia

In goana ta dupa imbunatatirea propriului CV (fugind in timpul orelor de serviciu la facultate, fie pentru a preda tu desi legea prevede dupa program, fie pt a mai face un master), nu uita de familie.
Asadar, daca tu esti judecator, incearca sa convingi sotul, fratele, cumnatul, varul ca e bine sa fie avocat sau notar. Teoretic, din ceva banuti pusi deoparte (mai ales din restantele salariale date de stat pe hotararile judecatoresti), poti impinge ceva la niste `maestri`, ca vezi presa cum vuieste ca se cer zeci de mii de euro in avocatura si sute de mii de euro in notariat. Gandeste-te la avantajele ulterioare: daca neamurile tale intri in sistem, ai si tu un loc asigurat in caz ca se-mpute treaba.
Pe de alta parte, gandeste-te ce bine o veti duce cu totii: nu numai ca va vedeti acasa, ci va vedeti si la serviciu. Ce pretentii de alte legaturi stranse mai poti avea?
Dar, desigur, se pune si problema incompatibilitatilor: adica avocatul nu poate pleda la instanta unde esti tu judecator. Asta inseamna ca recomandarea mea cu vazutul zilnic la job se adreseaza in special judecatorilor care activeaza in cladiri unde sunt instante diferite.

Niciun comentariu: