joi, 23 aprilie 2009

10.Supravietuieste crizei

Nu spera si nu ai teama. Odata si-odata criza va trece, si atunci cineva s-ar putea sa inceapa controlul: cum ai muncit in perioada asta, pe ce s-au cheltuit banii in instanta, de cate ori ai iesit la greva etc. Pana una alta, iata cateva sfaturi:

1. Vino mai tarziu la birou si pleaca mai repede acasa: in perioada de criza, a sta cat mai putin la servici` inseamna ca a cheltui mai putin din banii publici.
2. Nu mai da drumul la computer decat daca ai un mail f.f.important de trimis. In rest, poti sa joci solitaire si acasa.
3. Daca inca nu vi s-a taiat telefonul la instanta, fii bun si suna-ti membrii familiei doar o data pe zi.
4. Vezi ca imprimanta nu mai poate fi folosita ca nu sunt bani pentru hartie si toner. Asa ca, nemaputand sa printezi hotararile pe care le motivezi, asteapta pana partile isi pun internet acasa si poate si le printeaza singuri.
5. Daca totusi trebuie sa dactilografiezi, vezi ca grefierii inca mai au aruncate prin dulapuri masinile vechi de scris. Intoarcerea la traditie tine de intelepciune, asa ca...
6. In orice caz, vezi ca hartia de scris e putina, deci fa motivarile cat mai scurte.
7. Cand mergi la toaleta instantei, te rog foloseste hartia igienica numai in caz de stricta necesitate; daca deja nu mai este hartie la baie, atunci nu mai citi regula aceasta. Evident, cum lumina e scumpa, sa nu apesi intrerupatorul si sa lasi usa intredeschisa cand mergi la tron. De spalat nu are rost sa o faci, ca data viitoare cand te duci la baie iar va trebui sa o faci, asa ca o data la sfarsit e cel mai bine.
8. Sedinta de judecata fa-o cat mai scurta. Daca partile nu vin la proces, sa nu care cumva sa amani cauza: e foarte bine asa, ca inseamna ca oamenii nu mai cheltuie bani pe transport. Ceea ce inseamna ca facem economie la benzina si la motorina, si in plus scade si incalzirea globala.
9. Nu accepta nicio cerere de avocat din oficiu sau asistenta juridica gratuita. Nu sunt bani sa platim onorariile avocatilor. Pentru acelasi motiv, nu accepta nicio amanare sau esalonare a platii taxelor, amnezilor etc catre justitie si, in general, catre stat.
10. Vezi cati infractori bagi la puscarie. Statul cheltuie lunar vreo 2.000 lei pentru fiecare detinut, pe luna. Asa ca daca dai unuia 3 ani pt un furt de portofel in care a gasit 100 lei, nu stiu, zau, daca faci tocmai bine.

Cu aceste economii facute de tine, tara iti va fi recunoascatoare pentru efortul depus, iar criza va trece mult mai repede!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Bestial.
Si eu sint de aceiasi parere: fuck them, mama mamei lor de governanti.
Apropos,daca vrei sa te speli pe miine, mergi in cladirea barlamentului. Astia au inca lumin,hirtie igienica, si altfel, un bufet rezonabil de bun (si ca pret si ca mincare). Nu stiu daca mai au custile alea cu telefoane gratuite pe care le aveau cindva,dar e posibil...asa ca ai rezolvat si telefonul de acasa.

ciobi spunea...

ha ha ha ha ha ha chiar ca este o solutie sa se incadreze magistratii in bugetul dat de predoiu si pogea!.
si ca o completare eu am o propunere:
-sa desfiintam celelate cai de atac sa ramina instanta primara sa formam un sfat popular si aici sa se decida definitiv o actinue !ca la tigani! si uite asa omul nu se mai plimba pe la alte instante in cautarea dreptatii in baza unei legi care nu exista sau care nu e coerenta.Si uite asa oamenii nu mai au motive sa faca drumuri prin tara in caile de atac !
evident intr-o cauza sint cel putin 2 parti asa ca una pierde si aceasta urla si face scandal ca de ce a pierdut si se duce la televizor si zice cite in luna si stele !-a se vedea becali si altii-si ca tot veni vorba de becali a fost o mare prostie ca i sa dat drumu ca dupa ce a iesit din arest iar a inceput sa arunce cu noroi in magistrati! si am incalecat pe-o sa si vam spus o realitate asa!

Shanti spunea...

felicitari pt propuneri :)))


@ciobi

daca esti magistrat, vai mama ta...sa nu ajung sa-mi dai vreo solutie pe dosar! ar trebui sa te apuci de gramatica limbii romane pe care n-o stapanesti de fel.

Anonim spunea...

You rock!!!lol