vineri, 11 decembrie 2009

11. Respecta-ti sefii!

Asta e un indemn pe care l-as lasa si cu gura de moarte: sefii trebuie respectati. Dar nu numai cei in functie la momentul prezent. Ci si cei din trecut, ca astia nu degeaba au ajuns sefi, mai ales in perioada cand singurul lor merit era legaturile pe care le aveau cu anumite medii...inalte. Si mai ales cu cei viitori. Uuups, aici e o problema: nu stii cine va fi sef. Pai, tocmai asta e shpilul: oricine.
De exemplu, viitorul presedinte al ICCJ: iti permiti tu sa critici candidatul desemnat de CSM?! Glumesti! Daca presedintele il respinge, mai poti avea o sansa, dar nu uita ca acel candidat e membru in CSM si toata cariera ta trece pe acolo. Daca presedintele admite desemnarea si face numirea, atunci gandeste-te ca seful ICCJ devine seful justitiei romane. Si zau ca nu se face sa te pui rau cu acesta.
Si tot asa. Deci, intr-un sistem piramidal, independenta judecatorului devine dintr-o data dependenta carieristica de cineva de mai sus.
A.... Daca alegi sa ramai vesnic la o instanta micuta si sa nu mai promovezi toata viata, plimbandu-te prin parc dupa orele de program si neiesind cu nimic in evidenta, poti sa nu ai nicio treaba cu sefii. Dar daca o faci pe revoltatul si te pui cu sistemul, atunci ai grija sa nu se puna sistemul cu tine.

Niciun comentariu: