duminică, 27 iulie 2008

5. Decontare concediu

Data trecuta spuneam cum poti sa te odihnesti mai mult, in mod meritat, dupa aceasta epuizabila activitate pe care o desfasuram. Acum, sa discutam putin despre cum scoti un ban cinstit de pe aceasta odihna.
In primul rand, retine ca pentru luna (a se citi cele 35 zile lucratoare) de concediu, esti platit cu norma intreaga ca si cum ai lucra. Apoi, nu uita sa iti faci cerere, inainte de plecarea in concediu, pentru a-ti incasa prima de concediu, echivalentul ultimului salariu fara sporuri. In felul acesta, statul te rasplateste, ca pe orice functionar, si iti da bani de inghetata si covrigi pe care sa ii cumperi fara strangere de inima, pardon, de punga.
Nu uita sa iti pui de o parte bonurile pentru benzina daca pleci in concediu cu masina, sau biletele de tren sau avion. MJ deconteaza 7,5 litri la suta de km parcursi cu masina, astfel ca daca faci un turneu national, te-ai scos - numai ca fii atent la calcule, ca un coleg de al nostru, in 2005, scria intr-o cerere ca a calatorit de la Timisoara la Constanta si a pus bonuri pentru 5000 km. Deci, daca tot stai acasa, nu pleci nicaieri si te` imprumuti` de bonuri de pe la benzinari, mai vezi putin harta Romaniei.
Cat priveste biletele de tren sau avion, 6 calatorii dus-intors iti sunt decontate. Daca vine sfarsitul anului si inca mai ai calatorii decontate, ia aminte la unii colegi pe care ii vezi dimineata prin unele gari cum asteapta ceva calatori carora le cer biletele sa le foloseasca in interes propriu.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mai bine sa nu aiba nici un salariu si sa munceasca gratis. Mai vedeti ce locuinta isi poate cumpara un magistrat din salariu. Si cei mai multi traiesc din salariu si stau in apartamente. Si dupa ce ai judecat un an si ti-ai batut capul cu toate specimenele ce ati vrea sa faca magistratii? Nu cred ca abordarea aceasta populista va avea un rezultat pozitiv.