miercuri, 14 mai 2008

2. Fii invizibil

Incearca sa nu iesi prin nimic in evidenta. Nici de bine, nici de rau. In instante si parchete exista impresia ca, cu cat se stie mai putin despre un magistrat, cu atat este mai bun in ce face.
Nu sta de vorba cu avocatii in fata instantei - va parea intodeauna ca discutati despre dosare.
Nu sta de vorba cu colegii pe soptite - se va banui ca organizati un complot. Evita sa fii vazut cu cei care au probleme disciplinare sau cu sefii, caci vei fi asociat imediat cu rebelul.
Nu da declaratii la presa, nu scrie articole in ziare, nu da interviuri la TV. Vedetismele astea sunt pentru politruci.
Sa nu fii niciodata `sursa` pentru presa - chiar daca vrei sa dezvalui nereguli mari din institutie, mai devreme sau mai tarziu tot se va afla cine da informatii. Ziaristii vor face intotdeauna pact cu o noua sursa si le vor dezvalui la o adica pe cele vechi.
In adunarile generale nu lua niciodata cuvantul, decat daca e necesar ca sa aprobi ce au spus vorbitorii anteriori si daca opinia lor e imbratisata de majoritatea. Daca cineva are o parere buna, dar este minoritar, fa-te ca nu ai auzit ce a spus.


4 comentarii:

Anonim spunea...

Spune in gura mare ca ai un reportofon sau ca telefonul tau poate si inregistra (e bine chiar sa ai asa ceva). Nu te va mai deranja nimeni cu discutii la o cafea. Sustineti punctul de vedere chiar daca nu te sprijina nimeni la diverse sedinte. Cel mai important: nu fa nici cel mai mic compromis.

Rudareanu spunea...

si daca urmezi ce spune postul de mai sus .. o sa ti-o iei "in bot" de fiecare data

Anonim spunea...

Daca nu-ti place lupta nu ai ce cauta in sistem. Nu au ce sa-ti faca daca esti incoruptibil. Pentru asta, intr-adevar iti trebuie cohones si daca nu le ai nu-ti ramane decat sa te duci sa-ti iei leafa si atat.

Anonim spunea...

periculoasa situatie, pentru ca aceste fosile comuniste care inca mai rezista, fac din justitie un copil neputincios legat prin ombilic de ideile lor preconcepute si neadaptate realitatii.
din pacate cei mai tineri nu se pot impune inca, pentru ca nu au posibilitate din posturile inferioare si ajung in final sa fie exact ca dinozaurii deja existenti.
inca mai sper..........sunt tanara.