sâmbătă, 17 mai 2008

3. Fii pentru concubinaj

Esti tanar. Si singur. Hormonii nu-ti dau pace. Iesi si tu la un suc, ca salariul iti permite. Incerci o lipeala. Asa ca te orientezi in jurul tau unde dai de colege judecatoare, grefiere, avocate, procuroare. Sau invers: daca esti o `ea` dai de colegi grefieri, avocati, judecatori, procurori. A, sa nu uit relatia procuroare-polist care e la moda.

Daca iti iese pasenta, ai grija sa nu intri in saptamana oarba. Gandeste-te bine inainte de o combinatie legalizata, caci un mariaj cu cineva din sistem iti poate crea o gramada de neplaceri: nu ma refer aici la faptul ca gata, dintr-o data esti sub supravegherea indeaproape a sotului si nu iti mai pot fugi ochii dupa altii/altele, ci la faptul ca legea prevede incompatibilitati - daca amandoi sunteti judecatori, nu ai voie sa intri in complet cu sotul, iar in caile de atac nu poti judeca dosarele in care sotul a pronuntat solutia; daca unul e judecator si celalalt procuror sau politist nu ai voie sa judeci dosare instrumentate de acesta; daca esti judecator sau procuror nu ai voie sa intri in cauza in care sotul tau e avocat etc. Asta va incepe sa creeze probleme organizatorice in instanta sau parchet, pentru ca trebuie evitate astfel de situatii, iar consecintele pentru sotul avocat sunt mai nasoale, ca s-ar putea sa piarda nisteclienti, deci niste bani.
Asa ca cel mai bine e sa votezi pentru o relatie de concubinaj. Indelungata si discreta. Stai linistit, e plin in jurul tau de astfel de relatii. Si, daca ai incalcat regula de mai sus, mai exista totusi o sansa: divorteaza! Asa a procedat recent o colega de a mea, judecatoare, in vesnica stare de incompatibilitate cu sotul ei, avocat care, pentru a pune capat nervilor colegilor ei care tot trebuiau sa o inlocuiasca, a ales calea divortului. Iar acum, intra in dosarele fostului sot fara nicio problema - nimeni nu ii controleaza acasa sa vada ca inca convietuiesc si, oricum, legea nu prevede o astfel de incompatibilitate.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Ce spuneti in acest articol e gresit.
E imoral pentru un judecator sa evite formal o incompatibilitate, desi fondul, adica conflictul de interese este acolo, e acelasi.
Aceasta ipoteza este criticata si de avocatii locului care se simt inselati pe fata de avocatul divortat de judecatoare.
Este bine stiut ca pozitia din viata privata a sotului avocat este una privilegiata in lumea avocatilor.Veniturile substantial mai mari ale acestui avocat care doarme in acelasi pat cu judecatoarea sectiei la care el pledeaza se datoreaza relatiei si nu profesionalismului.Asa gandesc avocatii despre un asemenea cuplu ocult, pagubos pentru imaginea instantei la care functionati si dumneavoastra.

Ar trebui sa fiti mai responsabil cand scrieti pentru public si in acelasi timp spuneti ca sunteti judecator.
Aduceti mari deservicii de imagine corpului de judecatori.

daca cumva ceea ce ai scris este o gluma, su eu nu m-am prins atunci imi cer scuze pentru comentariile facute.
cu bine,
un judecator oarecare.

Jude de servici` spunea...

Ce scriu eu e o ironie, stimate coleg. Stiu situatii de astea in practica. Nimeni nu face nimic sa le puna capat. Din contra, vad ca sunt criticati cei care vorbesc despre ele. Asa cum ati luat atitudine aici, va invit sa luati atitudine si in instanta in care lucrati. Doar asa veti schimba starea reala, dureros de reala, de lucruri.

Anonim spunea...

nu ma asteptam sa-mi publicati comentariul(e vorba de cel din 5 iunie).
raspunsul dumneavoastra mi-a dat o speranta ca aceste lucruri pot fi rezolvate. Totul e sa resusim sa luam distanta fata de aceste persoane ca sa le putem judeca. Cu cat iti e mai aproape semenul pe care trebuie sa-l judeci public cu atat e mai dificila misiunea.
Incapacitatea colectivului din instanta unde exista acest caz,de a judeca o atare situatie, are vreo motivatie?

Jude de servici` spunea...

Desigur: faptul ca nu e nici primul,nici ultimul caz de acest gen.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Jude de servici` spunea...

Na, uite ca am avut dreptate:
`Culmea, la aceasta instanta lucreaza, la aceeasi sectie penala care va judeca speta politistilor, si fosta sotie a avocatului, judecatoarea Teodora Gheorghe Sorescu. Conform declaratiei de avere a acesteia, cei doi, chiar daca sunt divortati au in constructie o casa pe strada Marasesti din Pitesti, iar surse din randul avocatilor pitesteni sustin ca divortul este doar de fatada pentru ca el sa poata pleda la aceasta instanta.`

http://www.gardianul.ro/2008/06/27/actualitate-c24/judecatoarea_alcoolista_se_razbuna_pe_politistii_care_i_au_pus_fiola-s116285.html