luni, 5 mai 2008

Decalogul supravietuirii

1. Inainte de CEDO, Constitutie si alte acte normative invata `legea tacerii`.
Nota: se aplica si pentru avocati - nu critica niciodata judecatorii in public, altfel risti sa nu mai castigi cauze la instanta respectiva.
2. Sportul e recomandat: nu uita insa ca o coloana dreapta greu e acceptata intr-o lume a nevertebratelor.
Nota: se aplica si pentru avocati - indiferent ce solutii ti-a dat un judecator, saluta-l intodeauna primul, zambeste-i cand il intalnesti, lauda-l cum arata. Nu uita ca vei avea si alte cauze care vor ajunge la el.
3. Dosarele se rezolva incet si sigur: daca le rezolvi prea repede, statistic vei ramane fara obiectul muncii.
Nota: se aplica si pentru avocati - nu te chinui sa obtii o solutie corecta la fond: greseala judecatorilor inseamna onorariu in plus pentru tine ca sa exerciti caile de atac.
4. Accepta ca sefii sunt mai tari ca tine - nu li te opune si accepta invitatiile la `o cafea`, locul sacru unde se pune instanta la cale.
5. Nu critica CSM. De el depinde cariera ta, asa ca ai grija ce spui.
6. Toarna-ti colegii din opozitie. Cand vor veni ei la putere, toarna-i pe ceilalti.
7. Nu iesi in evidenta cu nimic: nu purta fusta scurta, decolteu provocator, parul lung, nu iti fa blog, nu comenta pe ziarele online, si trimite mailuri numai cu laude.
Nota: se aplica si pentru avocati - de esti femeie, nu te imbraca niciodata mai elegant decat judecatoarea cauzei; de esti barbat, nu uita florile de 1 si 8 martie, respectiv de cadourile de Craciun pentru judecatori.
8. Nu lega prietenii.
9. Ramai in organizatia profesionala atat timp cat si sefii raman.
10. Semneaza orice petitie pentru apararea justitiei sau cresterea salariilor.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Sper ca aceste sfaturi sunt ironice. Pentru cine vrea sa fie magistrat si nu un functionar trebuie sa faca contrariu. E o cale mult mai grea, dar trebuie odata sa se inceapa ca aceasta functie de magistrat sa fie ocupata de oameni cu personalitate si nu cu executanti. Sfatul meu e sa fii considerat un pic nebun. Traieste doar din leafa. Nu face nici cel mai mic compromis. Asa zisii sefi sunt oameni extrem de slabi.